Over mij

Mijn foto
Ik ben sinds 2002 aan t biken, toen voornamelijk MTB tochten. Maar al snel wou ik meer en meer. In 2004 ben ik mij dan beginnen toeleggen op MTB marathons, zowel in binnen- als buitenland met als resultaat toch wel wat mooie prestaties en een Belgische titel als kers op de taart. Ondertussen heb ik het singlespeeden ontdekt en ook dat virus heeft me te pakken ;-)

zaterdag 29 maart 2008

1ste podiumplaats wegkoers

Geen paniek... k heb mn mountainbike nog niet opgegeven hoor maar we zijn de conditie nog wat aan t opkrikken op de weg.
13/3 een wegkoers gereden in Hamme. We stonden met 94 deelneemsters aan de start. In het begin van de koers regende het al aanvalspogingen maar niemand bleef lang weg. Zelf ook even geprobeerd met een Nederlandse maar na 3/4 ronde werden we terug gegrepen door t peleton. Iets na halfkoers nog ns een poging gedaan. Deze keer waren we met 3, waaronder Chantal Blaak, die uiteindelijk de koers nog zou winnen. Deze poging liep na een ronde ten einde. Met nog 4 rondes te gaan splitste zich dan definitief een groepje van 6 af. Daarna vertrokken er nog 2 rensters maar k was te laat om te reageren. Met nog iets meer dan een ronde af te leggen, heb ik me dan nog met Annick van Leuven kunnen afsplitsen van het peleton waardoor ik uiteindelijk als 10de finishte.

Een week later stond de 2de manche van het kampioenschap vanVlaanderen op het programma. Deze vond plaats in Westkerke. Door de concurrentie van een paar buitenlandse koersen waren er deze keer geen 171 deelneemster maar slechts 43 (!). Heb constant mee vooraan gekoerst. In de voorlaatste ronde wist An de Keyser alleen weg te rijden. Omdat er in t peleton niet werd gereageerd reed zij een mooie voorsprong bij elkaar. In de laatste ronde is het me dan uiteindelijk toch gelukt om het peleton achter te laten en op zoek te gaan naar de koploper. Deze had reeds 30seconden voorsprong. Ben nog even tot op 4 seconden geraakt maar dan waren helaas de krachten al grotendeels op en finishte ik dus als 2de.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Kim,
Laat je weten waar je uwen drank geeft als je je eerste wegkoers wint :-) ?
grtz,
dd

kimmie zei

k zal t je zeker laten weten !!!
Nu maar hopen dat je niet te lang dorst moet lijden :-)