Over mij

Mijn foto
Ik ben sinds 2002 aan t biken, toen voornamelijk MTB tochten. Maar al snel wou ik meer en meer. In 2004 ben ik mij dan beginnen toeleggen op MTB marathons, zowel in binnen- als buitenland met als resultaat toch wel wat mooie prestaties en een Belgische titel als kers op de taart. Ondertussen heb ik het singlespeeden ontdekt en ook dat virus heeft me te pakken ;-)

dinsdag 21 oktober 2014

Singlespeed weekend en belgische titel in Dour

Singlespeed Belgique organiseerde het weekend van 20-21september het Belgisch kampioenschap singlespeed (BESSC2014) in Dour. s Zaterdag werd er ook een 3 of 6 uren wedstrijd georganiseerd en de singlespeeders zouden de singlespeeders niet zijn als ze ook daar niet zouden aan deelnemen op één vitesse tussen al die geared bikers ;-) Ook ik start met een ploegje van 3 (met vriendje Pat en Jo )voor de 6uren. Het parcour op de terril van Dour is echt fun. Toch wat technische singletrack, pittige klimmetjes het zat er allemaal in.  In tegenstelling tot de meeste ploegjes rijden wij elk 2 ronden. Maar amai dat is toch best pittig hoor. Alhoewel alles er rond vooral veel fun is, is het racen toch echt wel racen ;-) Na een dik uur echter krijgen we slecht nieuws. Deze keer ben ik het niet maar is het Pat die zwaar gecrashed is en hij moet naar Spoed gebracht worden om het gat in zn elleboog te laten dichten. Met zn tweetjes dus om nog dik 4,5 uur verder te koersen. Amai mn beentjes gaan morgen pijn doen op het BK! We finishen als 2de ss team. Het eerste ss team werd zelfs 2de algemeen! Chapeau mannen! Die nacht regent het pijpenstelen en die regen houdt nog aan tot zondag middag. Bijgevolg wordt de start uitgesteld. Ai nu komt mn voedingsplan in de war...maar hey dit is singlespeed so it 's part of the game. Allemaal gezellig samen de kantine in en de sfeer is super. Ik leer zoveel nieuwe mensen kennen en allemaal super gasten en dames. De start van de koers zelf is altijd een verrassing. Je verwacht je altijd aan een Le Mans start maar deze keer eentje met een extra twist. We stoppen allemaal boven op een plateau van de terril. Ok denk ik nu gaan ze de fietsen verstoppen en that's it. Nee hoor...de fietsen moeten we inderdaad achterlaten maar zelf moeten we eerst nog een steile helling naar beneden. Dat wordt de startplaats dus :-) Naar boven lopen, bike zoeken en volle bak racen. De benen voelen wat pijnlijk van de dag ervoor en het parcour bolt zwaar door de regen van de afgelopen nacht. 1 helling geraak ik niet meer op en moet ik vanaf halfweg steeds weer naar boven lopen. De beer shortcut is deze editie weg gelaten omwille van de veiligheid (met een redelijke dosis alcohol zou het parcour toch wat tricky zijn). Oef dat was toch weer een beetje mn vrees ;-) Het parcour is lichtjes aangepast tov gisteren. Ze hebben zowaar nog een super lastig hellingke bijgevonden :-) Ik had echter verkeerd gerekend en net toen ik dacht dat dit eindelijk de laatste keer was dat ik die helling op moest, roepen ze me toe dat het nog 1 ronde is. Au dat doet pijn... maar ik kom toch als 1ste dame over de meet (en 6de of 7de algemeen) en word daarmee dan ook Belgisch kampioene! Angus Edmond wint de race bij de mannen. Egon Mutsaerts is 3de maar 1ste Belg en dus ook BK. 3 dagen later moet ik het ziekenhuis in voor mn hartje maar ik loop nog steeds met een smile op mn gezicht rond van het fantastische weekend. Merci gasten en dames singlespeeders...jullie zijn geweldig!

seizoen 2014

Hopla de weg naar mn blog nog eens gevonden.
Dit seizoen was er eentje om snel te vergeten. Iedereen zal het ondertussen al wel weten dat ik altijd wel iets aan de hand heb. Kwestie van het allemaal een beetje spannend te houden ;-) Dit jaar was echter een beetje veel ineens. Het begon met een buikgriepje met verregaande gevolgen. Zo bleek achteraf dat ik ineens geen suikers meer kon verdragen. Verschrikkelijke buikkrampen volgenden na inname van geraffineerde suikers. Een doktersbezoekje later bleek dat ik misschien wel een geperforeerde darm had. Geen snelle suikers eten was het advies. Ah ja hoe moet je daar als sporter in godsnaam aan beginnen. Maar ja al ik me ergens in vastbijt... :-) Mn ontbijt veranderde van boterhammen met confituur in havermout, quinoa, rijstvlokken en nog vele andere papjes. Witte pasta maakte plaats voor de spelt, rijst, kamut,...variant, alsook de witte rijst en gewone aardappelen verdwenen van het menu. In het begin was het nog even zoeken en uiteindelijk na een maand of 3 voelde ik me weer tiptop en had ik weer energie genoeg. De wedstrijden die ik tussendoor probeerde te rijden, waren dan ook geen groot succes door het gebrek aan energie. De Transalp was dan ook de grote test want hoe en wat moest ik eten als we geen appartementje met keuken hadden. De oplossing was een electrisch vuurtje en aan auto vol eten :-) Dus geen pastaparty maar rijst,... koken op de hotelkamer. Gelukkig had de organisatie toch ook al van gezonde voeding gehoord en stonden er aan de aankomst standjes waar ik toch ook al wat kon bijvullen. Zo was ik vaste klant aan de quinoa en groene smoothie kraam. De race zelf was super. Ik ben blij dat ik deze etappewedstrijd niet vroeger gereden had, want de parcours waren wat technischer geworden en er zaten en hele mooie singletrails en afdalingen in. Wel kreeg ik wat af te rekenen met materiaalpech wat me ook later in de modderige wedstrijden parten zou spelen. Samen met teamie Dieter Stockx behaalden we toch nog een mooie 7de plaats bij de sterk bezette mixed teams.
Het BK marathon werd ik 3de maar ik zat nooit echt in de koers omdat ik weer constant af te rekenen kreeg met chainsuck. De steile hellingen moest ik lopen omdat ik niet op mn klein blad kon rijden. In de Houffamarathon een week later opnieuw van dat... bike al een paar keer laten nakijken door verschillende mensen maar het probleem bleef aanhouden. Ook tijdens de xc wedstrijd in Langdorp weer problemen maar toch nog 2de kunnen eindigen en het truitje van Vlaams-Brabants kampioen om de schouders mogen hangen. Na nog maar eens problemen tijdens een training van miserie alles zelf maar gedemonteerd en het probleem gevonden! Er was een verkeerd tandwiel op gemonteerd. Niet leuk natuurlijk want dit heeft me wel mooie podiumplaatsen gekost.
En dan kreeg ik ook nog het nieuws te horen dat ik weer geopereerd moest worden aan mn hart. De hartritmestoornissen waren nog steeds aanwezig. In mindere mate maar ze waren er nog .Dus noodgedwongen moest ik mn seizoen dan ook vroeger afsluiten. Maar niet zonder 3 dagen voor mn operatie nog het BK singlespeed mee te rijden. (zie verslagje hierna)
Het positieve aan dit jaar is dat ik gewoon weer meer gemotiveerd ben voor het volgend seizoen :-)