Over mij

Mijn foto
Ik ben sinds 2002 aan t biken, toen voornamelijk MTB tochten. Maar al snel wou ik meer en meer. In 2004 ben ik mij dan beginnen toeleggen op MTB marathons, zowel in binnen- als buitenland met als resultaat toch wel wat mooie prestaties en een Belgische titel als kers op de taart. Ondertussen heb ik het singlespeeden ontdekt en ook dat virus heeft me te pakken ;-)

dinsdag 9 december 2008

Mtb Kustcriterium



Op de strandmarathon Hoek v Holland-Den Helder na, rijd ik dus eigenlijk niet zo graag strandraces ( te veel lopen). Maar omdat mn MTB seizoen dan toch al 3 maanden onderbroken was wou ik het nog een beetje rekken en dan kom je bijna automatisch bij de strandraces. De eerste manche in Oostende werd echter al een tegenvaller. Eerst en vooral het splitsingsbord al gemist en dan mn ketting nog over gereden. Game over dus. De 2de van het criterium van 6 wedstrijden werd op 9/11 gereden in Bredene. De 2 voorafgaande dagen vrij druk gehad op t werk, wat dus wil zeggen veel rondlopen en trappen doen, dus echt fris kwam ik niet aan de start. Toch nam ik een goede start. Een beetje te goed misschien want bij het opdraaien van de duinen hing ik al een stuk voor het vrouwenpeleton ( de vrouwen starten 2 minuten voor de mannen). Dus werd het alleen opboksen tegen de wind. Na de 1ste ronde werd ik bijgehaald door Lieve Durnez en Nel Van Damme in het wiel van de man van Lieve. Ik pikte aan maar bij het oprijden van het strand nam ik een verkeerd spoor en reed me vast. De vogels waren gaan vliegen want dan kwam er nog een heel stuk met wind tegen. De 2de dame stak ik al snel terug voorbij. Bij de 1ste ben ik ook nog geraakt maar dan maak ik in de laatste kilometers nog een domme fout waardoor ik haar weer moest laten rijden. Het laatste stuk strand naar de finish was net iets te kort om mijn fout weer goed te maken. Had de meet 1 golfbreker verder gelegen dan was ik haar weer voorbij gereden maar nu kwam ik dus enkele luttele meters te kort.

De dag na Sinterklaas :-) trokken we naar de Panne voor de volgende wedstrijd. Ik had zaterdag al een vrije dag aangevraagd op het werk en we hadden de voorbije weken wat aan de zwakke punten gewerkt dus nu kon het toch alleen maar beter gaan... maar helaas pindakaas. Het weekend ervoor begon ik last te krijgen van een verkoudheid en s maandags zat mn hoofd helemaal toe. Geen probleem volgens mij want na een 5tal dagen is dat toch weer over. Wel een beetje een probleem volgens mn trainer want dat blijft toch wel wat langer in je systeem zitten. Maar wie me kent weet dat ik het tegendeel wel wil bewijzen. De start ging weer goed maar al van bij het eerste loopstuk wist ik dat er iets niet in orde was. Ik voelde me wat slap en het lopen ging dan ook van geen kanten. Doeme mn trainer had weer ns gelijk :-( Heb er nog het beste van proberen maken en werd uiteindelijk 3de. Tot het laatste loopstuk juist voor de meet was ik nog 2de. Ach ja niks aan te doen. Volgende keer gezonder en beter zeker.